Hundförsäkring » Trygg Hansa hundförsäkring

Trygg Hansa hundförsäkring

Trygg Hansa hundförsäkringHundägande ställer särskilda krav. Det kan ta ett helt liv att förstå sig på hundar. Trygg Hansa är ett försäkringsbolag som främst är associerat med person- och sakförsäkringar. Kanske är det därför som de sedan 2013 har valt att erbjuda sin hundförsäkring i samarbete med försäkringsbolaget Svealand. Försäkringsbolaget Svealand specialiserar i sin tur på djurförsäkringar och tillhandahåller i samarbete med Trygg Hansa många paket anpassade för flera olika behov.

Allmänt om Hundförsäkring hos Trygg Hansa

Tecknar man sin hundförsäkring hos Trygg Hansa har man ett stort antal paket att välja mellan. Samtliga försäkringar delar på en lägsta nivå som ger dig rätt till ersättning vid veterinärvård vid olycksfall och vid den situation att din hund avlider eller måste avlivas på grund av olycksfall. Ett olycksfall inträffar då en oförutsedd händelse skadar din hund. Detta kan ske på grund av en olycka. Det gäller även om hunden skadar sig själv under, exempelvis, lek. Denna grundläggande försäkring kan sedan kompletteras med särskilda paket av olika omfattningar.

De olika försäkringspaketen

I Hund Olycksfall ingår veterinärvårdsförsäkring för olycksfall och en livförsäkring. Vill man utöka försäkringen kan man välja att teckna en mer omfattande försäkring. En sådan mer omfattande försäkring är Hund Special. Den ersätter dig även vid många vanliga sjukdomar som kan drabba din hund. Detta gäller, bland annat, lunginflammation, livmoderomvridning, tumörsjukdomar, testikelomvridning och urinsten. Detta paket passar därför dig som vill ha en olycksfallsförsäkring med rätt till ersättning vid vissa vanliga sjukdomar.

Vill du ha ytterligare rätt till ersättning vid sjukdomar finns paketet Hund Favorit & Junior. Detta innehåller allt i baspaketet olycksfall men ger dig även rätt till ersättning vid i stort sett samtliga sjukdomar. Det kommer även med en användbarhetsförsäkring. Användbarhetsförsäkringen ger dig ersättning om din hund inte längre kan utföra de sysslor som du skaffade den för. Du behöver inte heller betala hela kostnaden om din hund måste undersökas genom särskilt röntgen så som MR, fluoroskopi, scintigrafi eller CT. Det mest omfattande paketet heter Hund Maximal. Med det ökas ersättningsbeloppet vid veterinärvård och ersätter även eventuella avlivningskostnader. Därför lämpar sig detta paket för dig som har en större hund.

Särskilda tillägg

Trygg Hansa erbjuder flera tillägg. Bedriver du jakt? Då finns en särskild försäkring för jägarhundar och som även gäller skador som rovdjur orsakar din hund. Försäkringen Flock är en kollektivförsäkring lämpad för dig som är uppfödare eller har minst tio hundar. Tillägget Kennel ersätter dig som hunduppfödare om en av dina avelshundar tappar fortplantningsförmåga eller om en valp skadar sig eller blir sjuk. Tillägget för rehabilitering ersätter dig om din hund behöver särskild rehabilitering för att bli återställd. Tillägget för medicin gör att du inte behöver bära den ekonomiska bördan av mediciner helt själv. Om du ofta låter andra sköta din hund finns en personolycksfallsförsäkring som ersätter den som temporärt har din hund om hunden skulle skada personen i fråga.

Vilket försäkringspaket bör man skaffa?

Då Trygg Hansas upplägg är baserat på olika paket och tillägg beror svaret på denna fråga helt och hållet på dina behov. Har du en äldre hund som inte visat sjukdomssymptom kan det räcka med paketet Hund Special. Vill du helgardera din hund för hela dess liv så kan Hund Maximal däremot vara bättre att överväga. För den som bedriver yrkesmässig avel är en kennelförsäkring nästan avgörande för att inte riskera stora ekonomiska förluster. Därför måste man alltid överväga syftet med den försäkring man tänker teckna.