Hundförsäkring » Agria hundförsäkring

Agria hundförsäkring

Agria hundförsäkringAtt försäkra sin hund med Agria innebär att man tecknar en grundförsäkring som sedan kan utökas med ett flertal tillägg. Det gör att man själv väljer hur omfattande försäkringen ska vara. Priset blir så klart högre desto mer omfattande försäkringen är men upplägget gör att man själv kan välja exakt vad man försäkrar sin hund för. Därför kan slutpriset bli lägre än en motsvarande försäkring hos ett annat försäkringsbolag där man ofrivilligt tecknar sig för försäkringar som man inte behöver.

Grundförsäkring Agria Veterinärvård

En grundförsäkring hos Agria medför att man som ägare inte behöver stå för alla kostnaderna för veterinärvård om hunden skadar sig eller blir sjuk. Drabbas hunden betalar man endast självrisken. Det betyder att försäkringsbolaget ersätter den största delen av kostnaden för det som hunden drabbas av vilket kan vara, exempelvis, frakturer, juvertumör, diskbråk eller livmoderinflammation. Priset för en grundförsäkring hos Agria påverkas inte av hundens ålder. Det betyder att priset är samma under hundens hela liv.

Tilläggsförsäkringar

Agria erbjuder ett flertal tilläggsförsäkringar som utökar deras grundförsäkring. För att man ska kunna teckna dessa måste man först ha tecknat en grundförsäkring. Tilläggsförsäkringen Agria Liv ger dig ersättning om hunden dör eller måste avlivas. Du ersätts även om hunden försvinner eller blir stulen och inte återkommer inom tre månader. Agria Medicin ger dig särskilt skydd om hunden blir sjuk. Med detta tillägg ersätts medicinkostnader som uppstår till följd av att din hund behöver medicinering i samband med vård. Har en hund blivit sjuk eller skadad kan behovet av eftervård uppstå. Agria Rehabilitering ger dig ersättning om din hund behöver rehabiliterande vård i form av stretching eller simning.

Händelser som påverkar dig kan även indirekt drabba hunden. Därför finns tilläggsförsäkringen Agria Trygghet. Om du själv blir sjuk eller skadad och inte kan ta hand om hunden ersätter Agria dig för den tiden din hund behöver vara på hundpensionat. Med Agrias tilläggsförsäkring Avelsförsäkring får du rätt till ersättning redan från valpens födsel. Då ersätts även kostnader för kejsarsnitt eller dolda fel. Använder du din hund i jakt- eller tävlingsverksamhet kan du skaffa tilläggsförsäkringen Agria Användbarhet. Den saknar självrisk och ger dig ersättning om din hund förlorar sin arbetsförmåga och inte längre kan uppfylla sina uppgifter.

Finns några allmänna begränsningar eller ytterligare möjligheter?

Ett fåtal hundraser medför så många problem att de inte går att teckna försäkring för. Dessa är väldigt ovanliga undantag och gäller endast ett väldigt litet antal hundägare. Har du väldigt specifika behov erbjuder Agria ett antal särskilda försäkringar som kan ge ett helt jaktlag försäkrade hundar eller försäkrar hunden för specifika olycksfall. Har man sådana särskilda behov brukar det löna sig att personligen kontakta försäkringsbolaget och fråga vad de har att erbjuda. Är det flera som ska försäkras finns ofta möjligheten till rabatterade upplägg.

Vilken försäkring bör man teckna?

Denna fråga beror helt och hållet på vad du har din hund till. Är det en sällskapshund kanske det räcker med grundförsäkringen Agria Veterinärvård med ett eventuellt tillägg för medicinkostnader. Har du istället hunden för jakt kanske du behöver tillägget Agria Användbarhet. Därför måste man som hundägare noggrant överväga sina behov. Upplever man att det är för svårt att göra avvägningen kan det vara bättre att söka sig till ett försäkringsupplägg som ger en mer heltäckande lösning. Då behöver man inte ta ställning till eventuella tillägg.