Hundförsäkring » Hundhälsa

Hundhälsa

Hälsan hos din hund

Det har sagts att hunden är människans bästa vän och dess hälsofrågor är i stor utsträckning liknar vårt. Om inte tas om hand på rätt sätt, kan en hund har också problem relaterade till njure, hjärta, lungor, cancer, bakteriella och virala infektioner och så vidare. När vi människor behöver en bra kost, ordentlig motion och rätt vård, våra hundar behöver också en bra kost, snabba hälsokontroller och en bra mängd motion, brist på någon av som kan orsaka allvarliga hälsoproblem. Hur du tar väl hand om din hund och hur du hålla den säker från olika infektioner och krämpor är vad vi diskuterar i denna artikel.

Bakteriell infektion i hundens öron är ett mycket vanligt problem som uppstår på grund av bristande renhet örat. Ett bra sätt att rengöra din hunds öra är genom att sätta lite mineralolja på en bomullstuss och torka örat med den kompress. Denna metod är bra att hålla hundens ytterörat ren men inised delar bör inte vara fioler med och det är alltid rekommenderas att få dessa områden rengöras med hjälp av en veterinär. Regelbunden rengöring och kolla upp din hund måste göras två gånger per år, så att om det finns något hälsoproblem, kan det upptäckas på ett tidigt stadium och härdas. Alla dessa faktorer när de hålls i åtanke och tagit hand om, kommer säkert att ge ett hälsosamt och långt liv till din hund.

Rätt kost för din hund

När vi människor äter en mängd olika livsmedel, hundarna äter vanligtvis en eller två livsmedel endast. En frisk hund kräver cirka 40 livsmedelskomponenter i sin kost dagligen för att få rätt mängd näring. Detta faktum gör det nödvändigt att den mat du köper för din hund, innehåller alla de nödvändiga element.

Det finns 2 alternativ för sällskapsdjur, antingen du köper den från marknaden eller om du laga det hemma. Om du köper din hund mat från marknaden, måste du se till att den innehåller alla nödvändiga livsmedel komponenter och att det är upp till regeringen som standard.

Om du laga mat hemma för ditt husdjur, måste du se till att du ger honom all nödvändig näring. Du kan få maten kontrolleras av en professionell, så att kvalitet, kvantitet och näring är alla i önskad mängd. Det finns en hel del mat komponenter som vi människor äter, men de är inte skyldiga av hundar och denna typ av information är viktigt att veta och förstå.

Också, glöm inte att ge vatten till din hund regelbundet eftersom det hjälper till att hålla sin urinvägarna framgår infektioner och det finns ingen toxin bygga upp i kroppen. Brist på vatten i din hund kropp kan leda till bildandet av stenar i gallblåsan på grund av tarmkanalen vara smittade med olika typer av bakterier samt outnyttjade mineraler.

Du bör också fråga ditt husdjur veterinär att ge några bra näringstillskott och vitaminer för din hund. Vissa herns som mistel, mjölk tistel och ginseng, om anges på regelbundet till din hund kan hjälpa rengöra din hunds mag-tarmkanalen ordentligt och hålla den fri från en massa mag-och andra hälsoproblem.

Motion

En bra mängd fysisk träning är mycket viktigt för din hunds god fysisk hälsa. Ett antal veterinärer är övertygade om att när en valp växer, om det inte ges ordentlig motion och om det inte tas för riktiga promenader, inte sina ben inte utvecklas ordentligt och det kan utveckla problem i sina knän och andra leder senare. Du bör din hund på en promenad två gånger om dagen och om och när det är möjligt bör du lager med det också så att det blir att springa runt och få några bra övning.
Bortsett från fysisk träning, är det viktigt att din hund får en viss mängd mental träning också så att dess sinne också förblir aktiv.

Tandhälsa

Ett antal människor tror fortfarande att hundar tänder inte behöver någon rengöring men munhygien är lika viktig som vår. Varje gång din hund äter något, det är några av bakterietillväxt i tänderna, och om inte rengöras ordentligt och regelbundet kan leda till olika dentala problem såsom erosion av tand eller gingivit. Din hund tänder bör också borstas regelbundet och med rätt vård för att hålla sin mun så friska som dess kropp.